tarffi301.jpgA SEO-ban is van büntetés, méghozzá akkor, amikor nem figyelünk oda kellően pár dologra, mint, amikor elbambulunk és átlépjük a megengedett sebességet és lefotóz minket a traffipax.

Nos ez bünti akkor jöhet, amikor elhatározzuk, hogy adunk a meglévő oldalunknak egy jó kis redeign-t és mindent a programozóra és a grafikusra bízunk. Majd élesítés után azt látjuk az Analyticsban, hogy nem jönnek az organikus találatok.

Szólunk egy SEO-snak és ő meg csak fogja a fejét, hogy "Te jó ég, miért nem szóltatok időben, hogy koordináljam az átállást?"

Hogy mi is volt a baj? Íme a válasz:

A válasz nem más, mint a 301-es átirányítás.

Mi a 301-es átirányítás?


A 301-es alapkód arra utal, hogy a kért oldal véglegesen egy új helyre került. Tehát a régi URL megváltozott (a tartalom nem feltétlenül) és már új URL-en van.

Amikor tényleg kéne használni a 301-es átirányítást?

301-átirányítás.jpgVan egy weboldalunk és szeretnénk átalakítani, hogy szép új dizájnt kapjon, valamint konverziós szempontból is javuljon.

El is készül az új oldal, azonban elképzelhető, hogy új linkstruktúrát is kap, ami a tesztek alatt tökéletesen is működik. Kimegy élesbe az oldal aztán azt veszik észre a tulajdonosok, hogy az eddigi látogatottság az egyik napról a másikra visszaesett.

Mi lehet az oka? Sajnos az, hogy nem gondoltak a régi oldalak átirányítására az újakra.

A Google azt fogja látni, hogy eltűnt a régi értékes tartalom az oldalról, így le fogja azt venni a találati listáról. Természetesen azt is látja, hogy van új tartalom, lehet, hogy ugyan azzal a tartalommal, mint az előző, de a backlinkek a régi URL-re mutatnak.

És, hogy miért van a traffipax a címben? Mivel a police.hu oldalon sikerült ezt a hibát elkövetni. Én onnan vettem észre, hogy mindig meg szoktam nézni az aktuális tarffipaxokat a városban és amikor kattintottam az elmentett linkre, ez a szöveg fogadott:

"A keresett oldalt valószínüleg eltávolították, megváltoztatták a nevét vagy jelenleg nem elérhető."

régi URL: http://www.police.hu/traffipax

új URL: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/utinfo/sebessegellenorzesek

Ne kövesd el Te is ezt a hibát! Ha redizájnt csinálsz az oldaladon, akkor vonj be egy SEO szakértőt!

Ha hasznosnak gondolod a cikket, bátran nyomj egy lájkot vagy share-t :)

A bejegyzés trackback címe:

https://imotka.blog.hu/api/trackback/id/tr1005370212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása